Auteur

Smartphone Etiquette

Marlous de Haan

Als veelvuldig smartphonegebruiker heb ik de afgelopen jaren het fenomeen rondom het gebruik van smartphones bestudeerd en geïnventariseerd. Vier jaar geleden trok ik, als fysiotherapeut, aan de bel over de klachten die ik in mijn praktijk zag door o.a. de houding die bij het Smartphone gebruik wordt aangenomen en het ontstaan van de Tabletnek en andere lichamelijke ongemakken daarbij.Ik ben hiervoor op TV geweest bij o.a. het Jeugdjournaal, het NOS journaal, Omroep Gelderland, Één Vandaag en Kassa! Tevens meerdere radio-interviews bij o.a. het Radio 1 journaal, Gijs Staverman op Radio 2, Radio RTV NoordHolland en RTV Arnhem. Bij de schrijvende pers heb ik o.a. in Nu.nl, de Margriet, de Telegraaf, de 7Days, de Kidsweek, de Elsevier, Simyo en de Margriet gestaan. 


Vanuit de lichamelijke ongemakken als gevolg van Smartphonegebruik ben ik me gaan verdiepen in het bovenliggende fenomeen: NOMOFOBIE. Of terwijl "No Mobile Phobia", de angst om zonder smartphone te zitten en alles wat daar mee te maken heeft.

Één van de stappen daarbij is het schrijven van richtlijnen en etiquette bij het gebruik van Smartphones. 


"Smartphone Etiquette - In het dagelijks leven" is het derde deel in een serie over het gebruik van Smartpones. De twee eerdere delen gaan over de "Smartphone Etiquette Op het werk" en de "Smartphone Etiquette in het dagelijks leven" 

Zonder mijn Smartphone had ik dit boek niet kunnen schrijven!


Mijn producten en diensten

Schrijven

Schrijven van boeken over Smartphone Etiquette, Nomofobie, Digitale Detox en alles wat daar mee te maken heeft

Lezingen

Het geven van lezingen en presentaties over Smartphone Etiquette en Nomofobie

Expert

Verzamelen van kennis over alles wat te maken heeft met Nomofobie, Smartphone Etiquette, Digitale Detox, fysieke klachten door smartphone gebruik en alles wat daaraan geralateerd is

Wat anderen zeggen

Nomofobie was een erg leuke lezing. Zeer interessant thema dat veel mensen aanspreekt: ik ben een Nomofoob en heb er veel meer inzicht in. Ook leuk om te weten dat Marlous erover aan het schrijven is. Heb anderen die er niet bij waren en thuisfront er erg geanimeerd over kunnen vertellen.
Bram
Nomofobie: Super lezing, bevlogen spreekster :-)
Rudy
Nomofobie was erg leuk en boeiend. Het tempo was prima, het onderwerp aansprekend. Je zou niet zeggen dat het haar eerste presentatie was!
Sonja Peters

Missie

Het verzamelen en bundelen van alle etiquette rondom de smartphone in het boek "Smartphone Etiquette, 125 Gouden Gedragsregels die je zou moeten kennen voor het gebruik van je mobiel" is bedoeld om je bewust te maken van je gedrag samen met de smartphone.

Dit boek staat vol met Gouden Gedragsregels over hoe jij, mèt je mobiel, jouw leven (en dat van anderen) nog leuker maakt!

arrow_drop_up arrow_drop_down