Media & Pers

Meer informatie

Intro

Op 3 april 2020 is het precies 47 jaar geleden dat ’s werelds eerste telefoongesprek met een mobiel werd gevoerd in Manhattan. En in het jaar 2020 is het ook precies 25 jaar geleden dat voor het eerst het woord Smartphone gebruikt werd.

Het smartphonegebruik is niet meer weg te denken uit ons leven en de impact van de smartphone op de samenleving is immens. Op school, op het werk, in openbare situaties, bij gelegenheden en zelfs in bed komen we de smartphone tegen. Gewenst én ongewenst.


Een confronterende en met humor geschreven smartphonehandleiding

Als rasechte nomofoob en verslaafd aan de smartphone heeft Marlous de Haan dit boek geschreven voor iedere smartphonebezitter die wil weten hoe je in verschillende situaties kunt omgaan met je smartphone. Door 125 situaties te beschrijven, kijkt ze op soms grappige, soms confronterende wijze hoe je naar jezelf en naar anderen toe omgaat met je smartphone. Dit kan onhandig zijn, weinig sociaal, ronduit irriterend of zelfs erg gevaarlijk. Ze probeert met dit boek bewustwording te creëren over de gedragsregels die we allemaal zouden moeten kennen voor het gebruik van smartphones in ons leven. En hoe we met elkaar willen dat we wel of niet omgaan met de smartphone. De meeste nu bekende en gebruikte gedragsregels zijn verzameld en gebundeld in dit boek over smartphone-etiquette.


Gedragsregels

Een belangrijke stap in het omgaan met je smartphone, zowel voor jezelf als je omgeving, is bewustwording. Jij bent de baas over je smartphone en niet omgekeerd. Een hulpmiddel in de interactie met jezelf en je omgeving is daarbij etiquette. In dit boek worden op luchtige en soms confronterende manier 125 situaties belicht, waarin je met je smartphone kan komen en waar het gebruik van de smartphone centraal staat. In het boek wordt tekst afgewisseld met fraaie tekeningen van de cartoonist Bas van den Biggelaar. Bas is in staat om in één tekening een totale situatie af te beelden.

Over de auteur

Marlous de Haan is een hardcore smartphonegebruikster. Haar laatste dag zonder mobiel is lang geleden.


Als veelvuldig smartphonegebruiker heeft zij de afgelopen jaren het fenomeen rondom het gebruik van smartphones bestudeerd en geïnventariseerd. Vier jaar geleden trok ze, als fysiotherapeut, aan de bel over de klachten die ze in haar praktijk zag door onder andere de houding die bij het smartphonegebruik wordt aangenomen en het ontstaan van de tabletnek en andere lichamelijke ongemakken daarbij.


Vanuit dit punt is ze zich gaan verdiepen in de gevolgen op fysiek, emotioneel en sociaal vlak en in het bovenliggende fenomeen: nomofobie. Dit staat voor No Mobile (Phone) Phobia, de angst om zonder smartphone te zitten en alles wat daar mee te maken heeft.

Over de illustrator

De illustrator van het boek Smartphone Etiquette is Bas van den Biggelaar van Basman Creëert.

 

Voor Bas is tekenen in alle projecten die hij doet stap één. Hij denkt op papier als hij tekent en maakt op die manier een snelle schifting tussen verschillende oplossingen om zo tot de beste uitkomst te komen. Zijn ultieme uitdaging is om op simpele manier complexe zaken duidelijk te maken.

 

De werkzaamheden van Basman Creëert zijn breed. Illustraties, visualisaties, animaties, film en grafische ontwerpen zijn de belangrijkste en voor hem leukste werkzaamheden op dit moment. Maar ook lesgeven in o.a. open source 3d software (Blender 3D) aan leerlingen van groep 8 behoort tot zijn bezigheden.

 

Bas van den Biggelaar heeft o.a. aan de Design Academy Eindhoven gestudeerd. Hij is nu ruim 20 jaar ondernemer en werkt vanuit zijn hart, uiteraard met een stevig doordachte basis. Zijn motto is: “Zoekt u dat éne beeld dat een lach op uw gezicht tovert? Basman Creëert het.”


Bibliografische gegevens

Titel:                                Smartphone Etiquette

Ondertitel:                      125 Gouden Gedragsregels die je zou moeten kennen

                                         voor het gebruik van je mobiel

ISBN:                               978 94 927 2395 6

NUR:                                451 (etiquette), 450 (lifestyle algemeen)

BISAC:                             BUS009000 BUSINESS & ECONOMICS / Business                                                 Etiquette

                                          REF011000 REFERENCE / Etiquette

Website:                          www.smartphoneetiquette.nl

Concept en tekst:          Marlous de Haan

Illustraties:                      Bas van den Biggelaar

Tekstcorrectie:               Rien Wisse

Uitgeverij:                       Het Boekenschap - Magic at Work (vanaf 1 mei 2020)

Vormgeving:                  Gerdien Beernink

Uitvoering:                      softcover

Aantal pagina’s:              256

Formaat:                          136 x 210 mm

Verschijningsdatum:     12 augustus 2020

Prijs:                                 € 24,50

In de media

Marlous de Haan verschijnt met o.a. Smartphone Etiquette op meerdere nieuwskanalen. Kijk op de onderstaande pagina voor Smartphone Etiquette in de media. 

Persagent: Marjo van Lijssel

Telefoon: 06 511 54 991

Email: m_vlijssel@hetnet.nl

Voor journalisten

ACHTERFLAP

AUTEURSFOTO

ILLUSTRATIES

BOEKBERICHT

INKIJKEXEMPLAAR

arrow_drop_up arrow_drop_down